Teamtriextreme.com, check out; www.saksofonpia.no

Bergen Ultra, endelig begynner Korona avlysninger å slippe taket. Alle har savnet et løp, møte andre luringer som løper lengre enn de egentlig orker🙃kjekt å se kjentfolk, løpe langs blomsterenger og sommerdufter. Var kanskje ikke helt i toppform, men kom meg gjennom. Takk til alle som pushet og heiet, nå går det bare oppover og fremover 😎 når verden er snudd på hodet, ting har stoppet fullstendig opp, da er det utrolig hvordan man setter pris på å møte folk igjen 🙂
Savner sommer, savner normal verden "before-Korona"- men det kommer vel tilbake. Savner til og med denne vanvittig tunge sykkelveien i Danmark, ute på stranden, 10 km med tung, våt sand som sykkeldekkene måtte jobbe hardt med...Sykkelvei 1 Løkken i 2018. Gode minner, glemt er vind og sand i ansiktet- husker bare solen!
Kortreist, påsken har inntatt landet. Hvorfor reise langt, når det er ukjente fjelltopper i nærmiljøet, i hvertfall hvis du bor på Vestlandet. Snøen smelter, men det gjør ingenting. God påske 🙂

Ut på tur

De som ønsker å synge, vil alltid finne en sang(svensk ordtak)

De som ønsker å løpe, vil alltid finne en sti- omskrevet svensk ordtak(...)

Og løper du lennge og langt nok, finner du kanskje din vei i livet!

 

 

Korona på alle forsider. Men viktig å tenke på noe annet innimellom. Takknemlig for alt man har sett og gjort før de stengte grensene. Selv et beskjedent minne fra en dansk sommervei varmer sjelen. Solen finnes bak skyene- selv om det er November. Og dagene blir lengre igjen.
Sommer 2020; mange er på tur i Norge, plutselig skal alle østlendinger til Lofoten, samtidig (...)- eller klatre på Besseggen, samtidig....jeg er på sykkel 😎 livet er rart, men frisk luft er en nødvendighet og terapi mot både Corona og andre utfordringer. Enkelt, vakkert og uslåelig kombinasjon, sykkel og telt🙂
Gode minner- alltid en drøm om nye ekspedisjoner på sykkelsete

Å være sliten og nedfor er ikke et tegn på svakhet. Mest sannsynlig har du vært sterk for lenge..

Sitat: Ole Brumm

Verden er rar akkurat nå. Corona har feid over verden, men ting blir bra igjen. Livet er skjørt. Men det finnes mange ganger håp. Selv om du ikke ser det selv helt ennå.

 

Hvis du trenger noe rolig musikk til avslapningsøvelser, følg meg gjerne på Spotify;

Søk på Pia Tømmernes eller In Vivo- så kan du høre musikken min.

Morgenstund i Eidfjord
Gode minner! Fra Tromsø, midt på natten- etter løp:)

Triyogi

Noen ganger i livet går man gjennom skifter. Og noen ganger betyr dette skiftet at vi er på leting etter ny form for mening. Etter en dramatisk ulykke for noen år siden, fant jeg selv veien videre gjennom triathlon. Jeg svømmer, sykler og løper- langt, lenge, mye og ofte.

Det føles kanskje som om hverdagen spiser deg opp? Dagene er like, tiden går og det skjer ingen forandring i livet ditt. Eneste som kanskje varierer litt er dagsformen .Livet er en evigvarende karusell, et stort hjul som snurrer rundt. For de fleste snurrer dette hjulet litt for fort rundt. Det er som om stresset og sentrifugalkraften er i ferd med å slenge oss til siden, mens vi tviholder med fingertuppene på ytterkantene av hjulet. Du er alltid online. TV`n står alltid på i bakgrunnen. Du kjenner at hodet aldri får hvile. Du har konstant tanker som farer rundt i hodet om hva du må gjøre, hvordan du effektivt og målrettet kan gjennomføre alt på listen(uten å kaste bort tiden på unødvendige ting), slik at alt blir gjort. Alle rundt deg er sånn passe misfornøyde med innsatsen din på hjemmebane. Men du får ikke sove om nettene, hodet ditt føles som om det holder på å eksplodere, mens du stirrer ut i nattemørket og ser at klokken nærmer seg vekking av barn som skal på skolen. Og alt som egentlig  burde ha handlet om ditt vennlige, imøtekommende og hyggelige "deg" er forsvunnet for mange år siden, et eller annet sted på veien mellom henting i  barnehagen, parkeringshuset og et viktig møte, som du kom fem minutter for sent til.

I yogaen finner mange mennesker en ny form for mening. Den representerer røttene til menneskelig kunnskap, og bidrar til å gi et kroppslig fokus et dypere innhold. En vei ut av stresset altså. Men man kan gjøre mye forskjellig på trenings- og velværefronten. Det finnes ingen begrensning.

Det handler egentlig bare om hverdagstrening. Bevege seg og endre livsstil. Da finner du kanskje roen.

Man kaller ofte ernæring for den fjerde grenen innenfor triathlon, fordi det er så avgjørende hva man spiser under/ før/ etter trening, men ikke minst i forkant av en konkurranse for å bygge opp karbolagrene. Men det aller viktigste er under en konkurranse. Riktig mat må planlegges og testes ut for å optimalisere prestasjonen/ unngå magetrøbbel.  I tillegg må man være flink til å få i seg næringsrik mat etter en konkurranse, for å restituere bra, slik at kroppen kan fylle de tomme lagrene. Dette gjelder særlig etter en ironman konkurranse.

 Men kanskje skulle man ha kalt yoga for den femte disiplinen? Det er selvsagt bare et tilskudd i treningen. Yoga er et sammensatt og mangfoldig fenomen, både innenfor kroppsøvelser (fleksibilitet og styrke)konsentrasjon og ikke minst pusteteknikk. Mange venner av meg i  triathlonmiljøet har sagt at de gjerne skulle ha prøvd yoga, men at det er vanskelig å få tid til det , i et allerede strengt treningsregime. Men de som allikevel velger yoga, er nok enige om at fordelene er store. Triathleter er unike fordi de forsøker å være best i tre fysisk krevende sportsgrener samtidig. Over tid kan denne formen for ekstrem trening skape ubalanse i kroppen, som igjen kan føre til skader. Jeg har selv hatt skader, og det er utrolig kjedelig å måtte ta det med ro i månedsvis, når man er blitt avhengig av å bevege seg.

 Fokuserer man på noen enkle øvelser innenfor stabilitet/ styrke, uttøying og pustekenikk- kan både treningen bli bedre og skadefri, samtidig som hverdagen kan bli mindre stressende- og det siste er jo kanskje det aller viktigste.

 

Bilde fra Fanaposten mars 2014, I tillegg til Byavisen. Morsomt, vi har ikke gitt oss helt ennå noen av oss
Du besøker nå triathlonsiden Teamtriextreme. Teamtriextreme fronter maksimal galskap med glimt i øyet på høyt nivå:) Denne websiden er laget av Pia Tømmernes

Hei!

19. jan, 2020
Velkommen til triathlonsiden Teamtriextreme.com
Tiden flyr
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE