Teamtriextreme.com, check out; www.saksofonpia.no

Smøråsfjellet i varme Bergen en kveld i mai- termometeret bikker snart 30 grader- og jeg nyter Hoka Speedgoat sine terrengsko mens jeg ser utover Fanafjorden og mot Marstein fyr:) Nyt dagen!
Morgenstund i Eidfjord- Norseman hotellet:) #hokaoneone#nxtri2018
Balanse- det er det alt i livet handler om. Hvis kroppen, hodet og omstendighetene er på plass- så er jeg klar i august 2018- startplass i lommen:)

Time to fly

 Jeg løper ikke fort, jeg løper for gøy, jeg løper fordi jeg vil. Det er rett og slett deilig.

 

Kom deg ut i solen. Finn ut hvordan du liker å løpe- og fortsett med det. Liker du det du gjør, er det mye større sannsynlighet for at du løper igjen, og at det blir en del av livet ditt.

40 marathon- now what
Gode minner! Fra Tromsø, midt på natten- etter løp:)

Triyogi

Noen ganger i livet går man gjennom skifter. Og noen ganger betyr dette skiftet at vi er på leting etter ny form for mening. Etter en dramatisk ulykke for noen år siden, fant jeg selv veien videre gjennom triathlon. Jeg svømmer, sykler og løper- langt, lenge, mye og ofte.

Det føles kanskje som om hverdagen spiser deg opp? Dagene er like, tiden går og det skjer ingen forandring i livet ditt. Eneste som kanskje varierer litt er dagsformen .Livet er en evigvarende karusell, et stort hjul som snurrer rundt. For de fleste snurrer dette hjulet litt for fort rundt. Det er som om stresset og sentrifugalkraften er i ferd med å slenge oss til siden, mens vi tviholder med fingertuppene på ytterkantene av hjulet. Du er alltid online. TV`n står alltid på i bakgrunnen. Du kjenner at hodet aldri får hvile. Du har konstant tanker som farer rundt i hodet om hva du må gjøre, hvordan du effektivt og målrettet kan gjennomføre alt på listen(uten å kaste bort tiden på unødvendige ting), slik at alt blir gjort. Alle rundt deg er sånn passe misfornøyde med innsatsen din på hjemmebane. Men du får ikke sove om nettene, hodet ditt føles som om det holder på å eksplodere, mens du stirrer ut i nattemørket og ser at klokken nærmer seg vekking av barn som skal på skolen. Og alt som egentlig  burde ha handlet om ditt vennlige, imøtekommende og hyggelige "deg" er forsvunnet for mange år siden, et eller annet sted på veien mellom henting i  barnehagen, parkeringshuset og et viktig møte, som du kom fem minutter for sent til.

I yogaen finner mange mennesker en ny form for mening. Den representerer røttene til menneskelig kunnskap, og bidrar til å gi et kroppslig fokus et dypere innhold. En vei ut av stresset altså. Men man kan gjøre mye forskjellig på trenings- og velværefronten. Det finnes ingen begrensning.

Det handler egentlig bare om hverdagstrening. Bevege seg og endre livsstil. Da finner du kanskje roen.

Man kaller ofte ernæring for den fjerde grenen innenfor triathlon, fordi det er så avgjørende hva man spiser under/ før/ etter trening, men ikke minst i forkant av en konkurranse for å bygge opp karbolagrene. Men det aller viktigste er under en konkurranse. Riktig mat må planlegges og testes ut for å optimalisere prestasjonen/ unngå magetrøbbel.  I tillegg må man være flink til å få i seg næringsrik mat etter en konkurranse, for å restituere bra, slik at kroppen kan fylle de tomme lagrene. Dette gjelder særlig etter en ironman konkurranse.

 Men kanskje skulle man ha kalt yoga for den femte disiplinen? Det er selvsagt bare et tilskudd i treningen. Yoga er et sammensatt og mangfoldig fenomen, både innenfor kroppsøvelser (fleksibilitet og styrke)konsentrasjon og ikke minst pusteteknikk. Mange venner av meg i  triathlonmiljøet har sagt at de gjerne skulle ha prøvd yoga, men at det er vanskelig å få tid til det , i et allerede strengt treningsregime. Men de som allikevel velger yoga, er nok enige om at fordelene er store. Triathleter er unike fordi de forsøker å være best i tre fysisk krevende sportsgrener samtidig. Over tid kan denne formen for ekstrem trening skape ubalanse i kroppen, som igjen kan føre til skader. Jeg har selv hatt skader, og det er utrolig kjedelig å måtte ta det med ro i månedsvis, når man er blitt avhengig av å bevege seg.

 Fokuserer man på noen enkle øvelser innenfor stabilitet/ styrke, uttøying og pustekenikk- kan både treningen bli bedre og skadefri, samtidig som hverdagen kan bli mindre stressende- og det siste er jo kanskje det aller viktigste.

 

Bilde fra Fanaposten mars 2014, I tillegg til Byavisen
Du besøker nå triathlonsiden Teamtriextreme. Teamtriextreme fronter maksimal galskap med glimt i øyet på høyt nivå:) Denne websiden er laget av Pia Tømmernes

Hei!

17. jun, 2018
Velkommen til triathlonsiden Teamtriextreme.com
Folk er forskjellige, og vi har ulike ønsker og mål. Jeg ønsker bare å svømme, sykle og løpe- helst ganske langt. Det er min drøm- og det handler bare om å ta litt sjanser og ikke ta seg selv så alvorlig. Det er mulig at både du og jeg kommer til å dumme oss ut i skiftesonen eller i en annen del av en triathlon. Kanskje får du hverken på eller av våtdrakten, du faller, glemmer noe eller kanskje løper du avgårde med sykkelhansker, men hva så? Kanskje finner du ikke veien når du sykler og må sjekke hvor du er på google map?
Det handler bare om å komme seg ut døren. For meg er triathlon den ultimate sporten i livet. Ordet "Triatlon" kan kanskje høres ut som en gresk ferieøy, men betyr faktisk tre kappestrider/trekamp- og kommer fra det greske språket.


Denne siden ble laget fordi jeg selv ønsket å lære mer om triathlon, trening og konkurranser. Jeg er allerede godt i gang med trening, men jeg ville så gjerne bli bedre kjent med triathlon. Jeg fant lite bøker om dette i norske butikker, så da valgte jeg å finne info på nettet. I utlandet er triathlon en kjempestor sport, og her i Norge er den i kraftig vekst. Nå velger jeg å dele info og linker med deg, i tillegg til min egen erfaring (og knall og fall underveis...) på disse sidene- mens jeg prøver å utforske triathlon. Jeg trener ikke fordi jeg må- men fordi jeg kan! Jeg er ingen verdensmester- og det kommer jeg aldri til å bli, men jeg gjør en innsats for meg selv. Resultat; bedre livskvalitet og en fantastisk mestringsfølelse! Humør på topp:)

Lykke til!"You never know - until you tri"
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE