Utstyr og klær

Temposykkel versus racer m bøyle; For bratte konkurranser som for eksempel Norseman, så er nok racer med tempobøyle det beste, spesielt om du trives bedre på racer.
Det er ingen grunn til å neglisjere betydningen av god aerodynamikk eller la være å kjøpe deg mer aerodynamisk utstyr hvis du ønsker, uavhengig hvor rask du er.

Triathlon, klær og utstyr

Trek, Cannondale, BMC Timemachine, Cervelo, Zipp, Richmond, Merida, Giant, Scott- kjært barn har mange navn.

Er du helt nybegynner, kan det være avskrekkende å tenke på alt du må skaffe deg av klær og utstyr, før du setter i gang. Men begynn enkelt; du trenger en badedrakt/ bukse, badehette og svømmebriller til svømmedelen.  Skal du konkurrere eller trene utendørs, er det en stor fordel med drakt. Den isolerer, holder deg flytende og beskytter til en viss grad mot    f. ex brennmaneter...Man får billige på finn.no, eller man kan kjøpe en litt dyrere på de ulike nettshopene, som f ex-http://www.trisports.com/

Til sykkeldelen trenger du en racer, men kjøp gjerne en sykkel på finn.no, der ligger det mange "lite-brukt" sykler til slags året rundt. Utrolig masse menn i femtiårene, som kjøper knalldyre sykler, som selges særdeles lite brukt noen måneder senere...

Satser du på de lange distansene, er det etterhvert mest gunstig med en temposykkel, særlig hvis det er flatere løyper med vind. Det er jo ikke lov til å drafte i triathlon, dvs å ligge på hjul, så da er det viktig å kunne legge seg ned, for å å minst mulig luftmotstand.

http://www.trisports.com/bikes.html

Husk hjelm, hansker, sykkelsko og sykkelbukse med polstring. Sikkerhet er superviktig!

 

 

Til løpedelen er det viktigst med gode sko, kjøp gjerne flere, sånn at du kan varierer for å unngå "vonder" i treningsperiodene. God passform og demping er viktig. Kjøp gjerne en god løpebukse, teknisk t- skjorte (om sommeren) og løpesokker/ strømper uten sømmer, for da unngår du blemmer og sår. Jeg liker de lange distansene, så jeg er stor fan av Asics Nimbus 14. Har ingen problemer med hverken knær eller rygg, og jeg tror det skyldes god støtdemping.

Så er det bare å kaste seg ut i en verden som triathlet!

Men skal du satse...så kan du godt kjøpe en våtdrakt for bruk i sommerhalvåret. Selv har jeg en 2XU drakt, som jeg er veldig fornøyd med, kjøpt i fjor fra Oslo Sportslager. Her kjøpte jeg også svømmebriller  beregnet for hav og bølger, samt en neopren badehette og sokker, som begge egner seg for trening når det ikke er mer enn 12 grader i vannet, eller mindre...Da varer sesongen lengre.

Mange velger også å kjøpe en temposykkel, for sykkel er viktig. I Ironman Nice i sommer, var det nesten bare temposykler å se i sykkelparken, men man klarer seg også med vanlig racer. Går an å kjøpe tempobøyle. I konkurranser er det ikke lov til å ligge bak hverandre, så det er viktig å ha en posisjon på sykkelen som gir lite luftmotstand. Jeg vil absolutt anbefalle å investere i Look- pedaler og sykkelsko.

For sesongen 2013 har jeg nå også fått tak i løpebukse fra 2XU ,

2XU women`s compression tights

Buksen skal redusere hevelser i føttene, særlig på de lange distansene. Og et lite "must" er jo en pulsklokke, så du kan holde nøye orden på hvilken sone du ligger i under trening og konkurranse...

Og når gradestokken viser under null grader, er det ingen grunn til å ikke komme seg ut. Husk varme ullklær, og varme hender når du løper og sykler. Selv har jeg piggdekk på offroaden, sånn at jeg får syklet ute, selv om det er is på veiene. Har ogå en rulle med raceren på, for sykling står sentralt i en triathlon. Men ute er best, masse frisk luft og mye mer moro!

 

Ikke vær beskjeden! Meld deg på noe, sett deg et mål, ikke bry deg om hva andre sier og la verden få vite det:)  Da har de andre noe å snakke om...

TRENING;

Bortsett fra å følge et treningsprogram, er det beste rådet jeg kan gi deg at du melder deg på en triatlon til sommeren med det samme. Veldig motiverende og lærerikt. Det finnes korte og lange, for ferskinger og erfarne med lang fartstid. Her finner du et treningsprogram for nybegynnere. Når det gjelder svømming, er det en stor fordel å kunne crawle, men det går fint an å svømme bryst på en triathlon. Men det går mye fortere å crawle. Det finnes mange kurs også for voksne som ønsker å lære seg å crawle, så det er bare å undersøke hos din nærmeste svømmehall eller klubb.

 

http://www.womenshealthmag.com/fitness/triathlon-women

Begynner

For deg som vil gjennomføre din første triathlon.

Tre treningsdager per uke er alt som skal til for å komme i form til sin første triathlon. Tiden utnyttes effektivt ved å legge sykkel- og løpetrening til samme dag, slik at du også kan trene på å bli rask til å skifte.

Treningsuke (3 dager pluss rolig tur)

Mandag Rolig oppvarming 15 minutter, 4 korte intervaller m varighet 1.20 min/ pause 40 sekunder- nedløping 15 minutter
Tirsdag Ti minutter lett sykling og tyve minutter i høyt tempo. Rolig løping etterpå, ca 2-3 kilometer
Onsdag Fri
Torsdag Svømming 500 meter- ta gjerne noen raskere vendinger i midten- temposkifte. Tren gjerne på kurs med en instruktør, for å terpe på crawleteknikk.
Fredag Fri
Lørdag Rolig tur
Søndag Ti minutter rolig sykling etterfulgt av 4 x 5 minutter med høy intensitet, fem minutters rolig sykling mellom hvert intervall. Løp 2-3 kilometer etterpå. Viktig å øve på å skifte gren.
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE