Mat for store triathlon-helter, evt litt mindre...

Nutrition

Blåbærsmoothie

Mat er viktig, ekstremt viktig, når man skal drive med triathlon. Man skal vedlikeholde tre ulike idretter, noe som medfører nødvendigvis mye trening.  Har du en matchvekt, så er jo det bra for deg. Husk da å spise nok mat, så du ikke mister muskelmasse. Sliter du med for mange kilo og ønsker å redusere vekten, er det veldig viktig å spise nok mat i forhold til det du forbrenner. Forbrenningen stopper opp, dersom du ikke kompenserer for den energien du trenger ekstra, i forhold til "vanlige" slankere.

Spis alt det kroppen din trenger av proteiner, grønnsaker, kjøtt og fisk. Lange triathlonkonkurranser krever mye mat, en ironman krever mellom 5000 og 6000 kalorier...Ernæring kalles gjerne den fjerde grenen under løp. Det er noe som må planlegges på forhånd, og man bør teste ut hva magen tåler å spise med høy puls, under tidkrevende og lange aktiviteter.

 

 

Supre, hjemmelagde energibarer til konkurranse og trening;

"ironmanbarer-for wannabies"

300 gram Bjørns havregryn store

220 gram nøtter(salte, fra den lille nøttefabrikken)

100 gram fruktterninger(tørket)

12ss gresskarkjerner

2ss solsikkekjerner

 

Rist havregryn i ovnen, avkjøl, bland i de andre ingrediensene. 

Kok sammen 2 1/2 dl appelsinjuice, 1 ts kanel, 1ts salt og 20ss sukker og 6 ss cocosa (kjøpes i helsekost, extra virgin coconut oil)

Rør alt sammen, sett i ovnen ca 15 minutter i 200 grader, til det er gyllent. Avkjøl, smelt ved vannbad ca 500 gram(5 pakker a 100 gram) med mørk sjokolade, stryk forsiktig over. Skjær i biter, m pizzahjul, pakk Evt inn i papir/ aluminiumsfolie.

 Kan suppleres med det meste, sikkert med tørkete bær, f ex jordbær. God trening!

 

(Blir ca 24 barer)

 

Frisk smoothie med blåbær:


1 pose frosne blåbæ

2 pærer- skrellet

1 avocado

1 banan

1 yoplait youghourt

litt vann

Kjør alt i en smoothiemixer. Tilsett vann og yoplait til du får ønsket konsistens. Nyt! Immunforsvaret koser seg:)

 

 

http://www.poweringmuscles.com/article.php?id=89

 

 

 

 

 

 

Knekkebrød

Butikkene flommer over av "hjemmelaget knekkebrød" i alle former- men det er jo ikke hjemmelaget før du har laget det selv hjemme... Og det er jo kjempe enkelt!

 

4 dl havregryn, små 4 dl solsikkefrø 2 dl sesamfrø (kan sløyfes) 2 dl gresskarkjernefrø 5 dl linfrø 2 ss chiafrø 7 dl vann 1 ts salt (brukte en stor klype med maldon salt)

Bland det tørre først. Hell i vannet. La det stå å svelle i 10 min. Smør et tynt lag på bakepapir. Dette blir ca 2 brett. Stekes på varmluft, 165 grader i 15 minutter. Ta så ut brettene og del i passe biter med en pizza skjærer. Sett inn i nye 30 minutter. Bytt så plass på brettene og stek i 30 min til. Sjekk hele tiden så det ikke brenner seg. Brettene skal på nest øverst og nederst rille. Når de er ferdig avkjøles de på rist. Ferdig! Spis!💋

Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE