Treningsplan for november

Trening i november

November 2012

 

Kjøpesentre og butikker er proppfulle av nisser, julekuler, stearinlys og engler i alle varianter. Det er veldig koselig, men det gjelder å holde seg unna julemarsipan, pepperkaker og andre fristelser som fyller butikkene på denne tiden av året. Noen sliter med mørket- men dersom du har muligheten, så gjelder det å komme seg ut i dagslyset og trene på denne tiden av året. Kjøp heller piggdekk til sykkelen, og ta deg noen sykkelturer ute, fremfor å sitte inne på en spinningsykkel. Kjøp lue og votter med spreke frager, invester i nye sko og ullsokker, og løp i ut i skogen! Eller finn frem skiene dine- ingenting er som å gå lange skiturer inn i skogen i skumringen i slutten av november.

 

Jeg har klare mål for 2013, men ingen av dem er før i sommerhalvåret, så vinteren skal jeg bruke til å legge grunnlaget for sommeren som kommer. Jeg skal løpe mer, trene styrke og svømme i basseng. De to siste årene har jeg trent relativt mye, dvs 4-5 ganger i uken, med fokus på løping, sykling, svømming og ski. Etter å ha løpt marathon fire ganger i år, tar jeg nå sikte på å løpe fortere og bli en bedre syklist i bakker. Så nå har jeg lagt opp til å trene 6 dager i uken, men dette anbefaller jeg ikke nybegynnere. Men jeg må allikevel understreke at noe av det som har inspirert meg mest er å mestre lange turer, at jeg ganske så ofte presser meg litt ekstra. Altfor mange nybegynner program er altfor forsiktige- og for kompliserte, det viktigste er at man kommer seg ut.

Jeg har to intervalløkter i uken, en med lange intervaller (8 minutter ganger 4) og en med kortere intervaller med høyere intensitet (400 meter ganger 10, med 20 sekunder mellom hver) Begge disse intervalløktene starter med oppvarming, og til slutt har jeg en nedkjøring. I tilllegg har jeg en rolig langturdag mellom disse to intervalldagene. Så kommer en rolig langtur, en kortere og hardere tur med innlagt fjelløping, i tillegg til en lang tur på slutten av uken, som er lengre enn de andre. I tillegg trener jeg svømming 2-3 dager i uken, samt sykling ca 2 ganger i uken- med innlagt styrketrening etterpå.

 

Mye trening vil mange si, og det er ikke alltid det går helt etter planen pga arbeid og familie. Men det gjør ikke noe, prøver bare å fortsette neste dag med godt humør. Hver tredje uke går jeg litt ned på lengden på turene, for å skape en litt roligere uke.

Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE