Vintertrening med mening

26. November- Fana Stadion (Bergen)

Vinteren er en fantastisk tid å løpe på. Ingenting er som å løpe lett og ledig over en snøkledd skogsbunn, mens snøfnuggene daler sakte ned over jorden. Eller hva med å løpe bortover en skogsvei, med maleriske trær som henger snøtunge over veien. Eller springe gjennom skog og dype daler...Men, oj, her er det noe som ikke stemmer...

Jeg bor i Bergen, og her er det ikke alltid snø...her er det gjerne grønt på bakken og varmegrader. Men det er jo nesten enda bedre, for her er sesongen lang og man slipper å løpe med pigger under skoene. Det er rett og slett perfekt, og man har ingen grunn til å grave seg ned i sofaen selv om det snart er desember og jul. Man føler seg mye mer vel etter en løpetur.

Så derfor hadde jeg sammen med over 700 andre løpere funnet frem til Vinterkarusellen og Fana stadion, et uformelt 5 eller 10 kilometers mosjonsløp, som arrangeres hver 3. uke. Fantastisk å ha noe å strekke seg etter en hel vinter, og utrolig gøy å møte så mange løpere en mandags kveld i november.

Nivået må sies å være veldig høyt blant de beste, og det er et vanvittig tempo som holdes både på 5 og 10 kilometer.

Det er andre gang i år, og jeg er utrolig nok ganske nervøs. Jeg løper med Ingrid, og litt lite konsentrasjon ved start, gjør at vi kommer litt dårlig ut fra startstreken. Vi stod og vimset bakerst men plutselig gikk altså startskuddet...Men vi løper etter de andre, først en runde rundt på banen, før vi springer ut i novembermørket og i retning av Fleslandsveien. Veldig lett å la seg rive med, må holde litt igjen, for vi skal tross alt løpe 10 kilometer. Men målet er å perse, så vi må allikevel holde et tempo som er høyere enn forrige gang vi var her. Fordi nivået er veldig høyt på de andre løperne, må man ikke bli stresset av at man løper ganske langt bak. Litt synd at det ikke er flere mosjonisterher, i ordets rette forstand.

 

To be continued

Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE