2xu

2 xu kompresjonssokker

2xu compression performance run sock

Kompresjon er på moten. Det i seg selv er nesten helt utrolig. Du ser det på buss og tog når elevene er på vei hjem fra skolen. Da jeg var ungdom hang vi rundt på gatekjøkken iført jeans, helst de legendariske Levis 501, mens vi spiste hamburgere. I dag ser man utrolig mange ungdommer i 2xu bukser, fargerike joggesko, musikk på øret og en vannflaske. Hva skjedde? Vel, vi kan trygt si at mye har forandret seg og at dagens ungdommer er blitt mer fokusert på trening og egen helse. Og det er bra. Jeg måtte bli voksen før jeg fant min glede i å trene litt mer systematisk. Jeg er altså en mamma som driver med triathlon på hobbybasis. 2xu klær har jeg alltid vært fornøyd med- og etter at jeg for første gang svømte i en 2xu våtdrakt var jeg overbevist om at jeg hadde valgt riktig merke. Jeg har lenge ønsket meg kompresjonssokker, og nå fikk jeg endelig testet ut 2xu sine nye sokker. Fargerike tights, tøffe mønstre og kompresjon er noen av de største trendene denne sesongen. Jeg har hørt mye positivt om sokkene jeg hadde bestlt, og jeg gledet meg til å hente pakken på postkontoret. Man får litt ekstra motivasjon om man både ser bra ut og føler seg bra mens man er på trening.

Solen skinte og jeg var klar for løpetur. Jeg hadde fått fargen White/ Vibrant Blue og jeg håpet at jeg hadde bestilt riktig størrelse. Noen treningsvenner hadde på forhånd fortalt meg at de kanskje kom til å føles litt trange, men jeg syntes de satt perfekt på foten. De er lettere enn mange andre sokker på markedet, og de har bedre pusteevne. De er ikke helt tette, og derfor blir man heller ikke klam og varm. Strømpene rakk til rett under kneet, og det føltes behagelig. Da var det bare å løpe ut. Jeg hadde valgt meg en elleve kilometers runde. På veien traff jeg en annen løper jeg kjenner godt, som trente til VM i 24 timers i Torino, så vi fikk tid til en liten prat. Det er jo det som er hyggelig med å løpe, man treffer folk man har noe til felles med. Jeg må innrømme at det var litt uvant å løpe med sokkene. Men et av de største problemene jeg har er at beina hovner litt opp under de lange løpeturene mine. Da får jeg også gnagsår. Og vonde gnagsår er ikke moro. Dersom føttene ikke hovnet opp, ville jeg jo også bli kvitt dette problemet. 2xu-strømpene har gradert kompresjon for sirkulasjon og maksimal stabilisering av muskulaturen. Den økte sirkulasjonen forebygger hevelser i foten og benet, så dette er noe jeg har hatt både behov for og lyst på lenge. Jeg har også av og til hatt problemer med at jeg får kramper i leggene når jeg løper.

Jeg løp bortover sykkelveien. Selvsagt kjenner man litt ekstra etter når man tester ut nye klær og sokker, men det føltes veldig bra. Bevegeligheten var fortsatt i beina, selv om sokkene satt godt på. Beina er jo litt stivere, men man blir fort vant med denne følelsen. Ingen kramper i beina, tilfeldig? Neppe, og det føltes behagelig nede i joggeskoene. Kompresjonssokker gjør at veggene i blodårene utvider seg, og det er dette som øker blodgjennomstrøningen av friskt blod i kroppen. Man yter mer og får mer energi. Kanskje kan jeg til og med løpe fortere etter hvert.

Det ble en fin tur i vårværet i Bergen, og hjemme kunne jeg konstatere at jeg ikke hadde noen form for hevelse i beina. For sikkerhetsskyld valgte jeg å gå med sokkene resten av dagen. For de er også bra etter trening og til restitusjonsperioden etter en treningsøkt. Som triathlet ser jeg absolutt mange fordeler i å bruke dem også etter målgang. Særlig på de lange distansene, hvor salt og væskebalansen ikke er helt i vater. For hvor mange ganger har jeg ikke falt sammen ned i en stol, og når jeg skal opp og gå igjen, så er beina store som tømmerstokker? Jeg har sittet med beina høyt hevet resten av kvelden.

2xu compression performance run sock er noe jeg kan anbefale på det varmeste. Du kan få de i hvit eller sort, men de finnes også i mange spreke farger som for eksempel Fluro Orange, FernGreen/ LimeGreen og Vibrant Blue/ CanaryYellow. Selv om det viktigste er komforten, er det samtidig ekstra stas om sokkene i tillegg ser bra ut. Nå er jeg helt avhengig av sokkene, og jeg bruker de også mye etter trening og konkurranser.

Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE