Bislett 24 Indoor Challenge 2015

Bislett 24 timers 2015

Rundt og rundt...i 24 timer- det er lenge det. Men moro-på forunderlig vis.

Frivillig melder man seg på en slik konkurranse- hvorfor? Vet ikke, men ultraløpere er kjent for å være særdeles hyggelige folk. Og det er de også på Bislett🙃

Gikk rolig ned trappene på Bislett, ned til kjelleren hvor vi skulle løpe på en 545 meter lang bane. Inni hodet mitt var det mer plass i fjor...to baner var det her nede- så det var forbiløping på høyre side. Forbudt å løpe ved siden av hverandre i rolig tempo og småprate.

Vel, var ikke like nervøs som i fjor. Men, fordi det var tre nye distanser i år, 48 timers, 12 timers og 6 timers, var det mange flere deltakere til stede, både fra Norge, men også fra hele Europa. En imponerende gjeng fra Tyskland, med særdeles rutinerte eldre løpere hadde meldt seg på 48 timers løpet. Blant annet Christian Hotaas fra Tyskland, som er den mannen i verden som har løpt flest marathon, over 2100...Rosemariesom spurte om hun kunne legge tingene sine ved siden av mine ting, fortalte at hun hadde løpt 812 marathon. Hun spurte hvor mange jeg har løpt...Den rutinerte damen- 74 år gammel- spurte hvor gammel jeg var. Hun konstanterte at vi begge hadde vært like gamle da vi begynte å løpe. Jeg måtte bare løpe cirka 20 marathon i året...Hun lo også da hun fortalte om hvor rart det var at det var aldersgrense på å være funksjonær(70)- mens det ikke var aldersgrense for deltakerne...Men, hun pekte på en annen dame fra Tyskland- og fortalte at det var Sigrid Eichner på 79år(som også skulle løpe 48 timer)- som var den damen i verden som hadde løpt flest marathon- over 1700(...)

Bislett består av mangfold, gode løpere, proffe, middelmådige løpere som meg selv i alle aldre, men først og fremst dedikerte løpere- uavhengig av ambisjonsnivå. Her er det mulig å treffe andre løpere og snakke om sko, duppedingser, pulsklokker, laktatnivåer, pulssoner og ernæring i timesvis. Mens man løper.

Startskuddet går, ikke noe poeng å stresse. Men det er lett å la seg rive med av debutanter (tenk, jeg er ikke debutant)som setter opp et for høyt tempo. Hold deg til planen- ellers ryker hele løpet om noen timer- det er sikkert. Spis og drikk helt fra starten av.

Jeg har valgt Asics Nimbus, selv om mange sverger til Hoka sko- men det enkle er ofte beste. 24 timer senere har jeg ikke et eneste gnagsår. Løper med 2xu kompresjonslegger- de hjelper nok også til med å holde føttene i normalstørrelse. Bare fingrene hovner opp i løpet av nattens mange timer. Ingen blånegler, ingen gnagsår- da har jeg vel gjort noe riktig? Compeed på hæler, korte negler og rød neglelakk:) Men en viktig ting, har "gått inn " skoene i ca fire uker, sånn at dempingen er gått noe ned. Var litt for høye bak da de var nye- på Bislett var de perfekte.

Jeg løper. Jeg er. Jeg kjenner at jeg lever. Man lærer seg selv å kjenne. Sånn er det- og man blir også kjent med den dype "kjelleren"- for man blir selvsagt sliten. Fryktelig trøtt og svimete.

Det er viktig med mat og drikke underveis-og det er mye å velge mellom. Arrangørene serverer i tilllegg varm mat (pasta/ ris osv) hver 6. time, i forkant av at løperetningen snus. Men det serveres klementiner, chips, sjokolade i skåler- og jeg har en mistanke om at det er derfor jeg blir dårlig, kvalm og svimmel. For mange fingre og mennesker. Neste gang skal jeg kun spise av min egen medbragte mat- for å unngå smitte fra andre.

Vel, etter to besøk hos kiropraktor(korsryggen), x- antall kvalmende besøk på do, uendelige runder på Bislett nærmer man seg slutten. Kroppen min ville ikke mer denne dagen, den vil egentlig bare skru seg av. Ble ingen personlig rekord, men det gjør ingenting. Da har jeg noe å strekke meg etter neste år. Blir det neste år? Vel, det får tiden vise. Men jeg har hatt et fint døgn, blitt kjent med mange fine folk og lært mye om både løping og meg selv.

 

Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE